Skip to content

About me

Dan-Mihail Constantinescu

Jewellery Designer & Maker

Salut,

Ma numesc Dan-Mihail Constantinescu si sunt designer de bijuterie si bijutier profesionist.

Sunt absolvent al Universitatii Nationale de Arte din Bucuresti. Detin Masterat in Ceramica Sticla Metal si sunt Mebru al Uniunii Artistilor Plastici, filiala Arte Decorative. De asemenea sunt bijutier certificat ANPC directia Metale Pretioase Bucuresti si detin poanson marca de responsabilitate cu initialele CDM care se regaseste pe toate bijuteriile produse de mine.

Povestea

Inceputul

Pentru mine bijteria nu este doar un hobby sau o preocupare care sa imi rotunjeasca veniturile, este meseria mea si cel mai important lucru pe care il fac zi de zi si pentru care imi dedic tot timpul pentru a excela si a deveni cel mai bun. Scopul meu este acela de a reusi sa realizez in metal tot ceea ce imi imaginez si proiectez. Bijuterie am invatat, in principal, de unul singur si tot ce stiu este produsul unei pasiuni enorme, a multor ore de studiu si practica pe cont propriu, de poiectare si manufactura, de exerctiu si de comenzi realizate in atelier. Consider ca bijuteria reprezinta o sculptura miniaturala in metal menita sa transmita sentimente, idei si dorinte, fiind una din putinele forme de arta pe care o putem purta. Este totodata un obiect care trebuie sa spuna o poveste despre cel care il poarta. De aceea toate obiectele pe care le creez sunt unicat sau in serie mica, acest lucru le confera o adevarata valoare. Si sunt realizate de mine din stadiul de idee pana la produsul finit gata de purtat de catre client.
www.mihailjewellery.com
www.mihailjewellery.com

Deznodamant

Pot personaliza si pot aduce la realitate ideile dumneavoastra intr-o maniera personala si unica care sa faca din obiectul comandat o opera de arta. Imi doresc ca bijuteriile pe care le lucrez sa devina pentru purtator ceva personal, intim, care sa il reprezinte si care sa ramana o amintire frumoasa. Designul bijuteriilor mele este adesea inspirat din istorie pentru care am un mare interes si sunt unul dintre putinii bijutieri din Romania care cerceteaza si folosesc tehnici autentice traditionale de prelucrare a metalului fin, cum ar fi tehnica granularii etrusce, mokume gane, niello, reppousage, tehnica emailarii la cald prin foc, gravura manuala cu cutit, reticulare samorodok, filigran, inlay egiptean si screamshaw pentru a crea bijuterii unicat. De asemenea, folosesc si tehnologii moderne precum proiectarea 3d si imprimarea tridimensionala a obiectelor in rasina castable si imi place sa combin materiale moderne sau exotice precum fibra de carbon, mahon, lemn de trandafir etc Toate pozele de pe site-ul meu sunt poze reale, ele reprezinta un obiect real creat de mine, nu sunt randari prelucrate digital, nu sunt modificate culori, nuante etc. Personal, cred ca aceasta meserie nu poate fi invatata de la cineva, este un drum pe care trebuie sa il faci singur sa fi dedicat si sa lucrezi foarte mult. Iar partea creativa, tine doar de talent. Va multumesc!

Clienti unici

5/5
5/5

Login

Your cart is currently empty.

Return to shop